KVALITNÍ A BEZPEČNÉ KOČÁRKY ZN. FIRKON ZA ATRAKTIVNÍ CENU !!! PŘIJEĎTE A PŘESVĚDČTE SE.... Zn. FIRKON = bezpečí a pohodlí pro Vaše dítě !!!

 

Elektrická odsávačka mateřského mleka CANPOL BABIES 

Cena:
Dostupnost:Běžně dodáváme do 3 dnů
Množství:

Canpol babies Elektrická odsávačka mateřského mléka

Elektrická odsávačka mateřského mléka slouží k odsátí nadbytečného mléka.

Není určena k odsátí mléka pro dítě, které nemůže samo pít z prsu, např. z důvodu

zánětu mléčných žláz.

 Díly odsávačky 

  1. vyrovnávač sání
  2. silikonová masážní vložka
  3. trychtýř
  4. kojenecká láhev 2 ks
  5. elektrická část odsávačky
  6. tlačítko
  7. silikonové těsnění
  8. šroubovací víčko
  9. silikonová hadička
  10. silikonové těsnění 2 ks
  11. krycí víčko na láhev
  12. silikonový dudlík
  13. šroubovací víčko
  14. těsnící disk
  15. adaptér

 Montáž a výměna baterií

 Odsávačka  může být napájena i bateriemi /4 x 1,5V LR6 AA). Baterie vkládejte do odsávačky správným způsobem – návod k montáži a výměně baterií je na obr. 5. Vybité baterie vyjměte z odsávačky. Baterie, které nejsou určeny k dobíjení, nedobíjejte. Baterie, které jsou určeny k dobíjení, dobíjejte po vyjmutí z odsávačky. Nezkratujte kontakty napájení.

Baterie nejsou součástí výrobku.

 Návod k použití

 Ujistěte se, že odsávačka je umytá a sterilizovaná. Důkladně si umyjte ruce a prs. Jemně stlačte bradavku a odstříkněte trochu mléka.

   Zapněte odsávačku. Stlačte tlačítko on/off (obr. 2). Nad tlačítkem se rozsvítí kontrolka, která signalizuje, že je odsávačka zapnutá. Pokud opět stlačíte tlačítko on/off, kontrolka zhasne a odsávačka se vypne.

 Přiložte odsávačku k prsu tak, aby silikonová masážní vložka těsně přiléhala k prsu a aby kolem ní neunikal vzduch. Musí se vytvořit podtlak, který je zárukou správného odsávání. Netěsnosti zhoršují proces odsávání mléka. Láhev držte vždy ve svislé poloze, aby mléko mohlo volně stékat na dno.

 Stlačte tlačítko mode (obr. 3) a vyberte si jednu ze tří možností odsávání:

  1. 1.      express rychlé
  2. 2.      natural přirozené
  3. 3.      gentle jemné.

 Otočným knoflíkem (obr. 4) můžete regulovat sílu odsávání od 1 do 3:

  1. 1.       light malá síla odsávání
  2. 2.       moderate střední síla odsávání
  3. 3.       strong velká síla odsávání

 Odsávejte pokrm do okamžiku, kdy cítíte, že již odtéká značně pomaleji. Přiložte odsávačku k druhému prsu a v odsávání pokračujte. Po ukončení odsávání odšroubujte od odsávačky láhev, našroubujte dudlík a můžete mléko podávat dítěti.

 Jak čistit a sterilizovat odsávačku?

Před prvním a po každém dalším použitím odsávačku rozložte na jednotlivé části dle obr. 1. Všechny díly odsávačky (mimo elektrickou část a adaptér) umyjte v teplé vodě dětským mýdlem, důkladně opláchněte a sterilizujte v parním sterilizátoru nebo vyvařte ve vařící vodě.

 Jak sterilizovat dudlík?

Před prvním i každým dalším použitím dudlík umyjte v teplé vodě a sterilizujte ve vařící vodě po dobu asi 5 minut. Nepoužívejte žádné chemické dezinfekční přípravky! Před každým použitím dudlík důkladně zkontrolujte, zejména tehdy, když už má dítě zoubky. Natáhněte dudlík všemi směry. Šroubovací víčko nedotahujte příliš silně, protože pak se dudlík nemůže správně odvzdušňovat. Při prvních známkách poškození nebo oslabení materiálu vyměňte dudlík za nový. Z bezpečnostních a hygienických důvodů doporučujeme pítko vyměnit  max. po 3 měsících. Upozornění! Důležité pro zdraví a bezpečnost vašeho dítěte! Používejte pouze pod dohledem dospělé osoby. Nikdy nepoužívejte dudlík jako šidítko. Nikdy dudlík neděrujte ani nezvětšujte otvory v dudlíku, můžete způsobit jeho zničení. Dlouhodobé i prodloužené sání tekutin může způsobit vady zubní skloviny dítěte. Vždy zkontrolujte teplotu podávaného pokrmu.

 Praktické rady, které Vám pomohou maximalizovat množství odsátého mléka.

  • Než se naučíte správně odsávat pokrm, budete jistě potřebovat několik pokusů. Nenechte se odradit počátečními problémy – časem naberete s použitím odsávačky zkušenosti.
  • Pohodlně se posaďte. Nahřejte si prs teplým ručníkem.
  • Najděte si takový způsob odsávání, který Vám nejlépe vyhovuje. Zpočátku odsávejte mléko z každého prsu pouze několik minut. Nečekejte, že odsajete ihned plnou láhev. Časem se množství odsátého mléka bude zvětšovat.

 Kdy používat odsávačku?

Pokud je to možné počkejte s použitím odsávačky do doby, kdy se ustálí tvorba mléka, což je obvykle 2-4 týdny po porodu.

Výjimky z výše uvedeného pravidla:

  • Pokud máte příliš mnoho mléka, prsy jsou nalité a tvrdé. Odsátí nadbytečného mléka před nebo v průběhu kojení uvolní přeplněný prs a usnadní dítěti přisátí k prsu.
  • Po kojení, pokud není prs prázdný a chcete předejít bolestivým zánětům.
  • Pokud mezi krmením cítíte náhlé přeplnění prsu a nechcete budit dítě.
  • V případě malé tvorby mléka – používání odsávačky stimuluje činnost mléčných žláz.
  • Pokud nastoupíte zpět do zaměstnání a nechcete přerušit kojení – je nutné simulovat přirozený proces kojení používáním odsávačky Canpol babies.

 Jak uchovávat odsáté mléko?

  • Odsáté mléko můžete uchovávat v ledničce 10-12 hodin. V mrazícím oddílu ledničky     (-100C ) 7 dní a v mrazničce (-18 až -20 0C ) 3 měsíce.
  • Rozmražené mléko spotřebujte do 24 hodin.
  • Rozmražené mléko NIKDY znovu nezmrazujte.
  • Mléko můžete uchovávat v láhvích Lovi a Canpol babies.
  • Zmražené mléko rozmrazujte zvolna přirozeným způsobem jako jiné potraviny, nikdy nepoužívejte mikrovlnou troubu.
  • Zmražené mléko můžete rozmrazovat přes noc v ledničce a pak ho ohřát v ohřívači nebo horké vodě.
  • NIKDY  nemíchejte čerstvě odsáté mléko s rozmraženým mlékem.

 KAŽDÁ ODSÁVAČKA PROCHÁZÍ PŘED UVEDENÍM DO PRODEJE PŘÍSNOU KVALITATIVNÍ KONTROLOU.

Nezapomeňte, že v případě problémů s laktací, v důsledku kterých nemůže Vaše dítě pít samo z prsu, se mohou i odsávačky jevit jako neúčinné.

 Odsávačka je předmětem osobní potřeby, nepodléhá výměně ani vrácení. Na odsávačku se vztahuje zákonná záruka, v případě poruchy kontaktujte prodejnu, ve které jste odsávačku zakoupili nebo přímo distributora. Nezapoměňte, že podkladem k uplatění reklamace je předložení dokladu o nákupu.

 
« zpět
contents ©2024 BATOLÁTKO | Standa-David.com